1. Šokolaadikoogi õpetusvideo:

Retsept:

PÕHI

  • 2 1/2 cupi jahu
  • 1 1/3 suhkurt
  • 3/4 kakao pulbrit
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl soodat
  • 1 tl soola
  • 1 tl kohvipulbrit
  • 2/3 cupi õli
  • 1 1/2 spl õunasiidriäädikat
  • 1 tl vaniljet
  • 1 1/2 soja piima
  • 1/2 cupi õunakastet

KREEM

  • 3 cupi tuhksuhkurt
  • 1/2 cupi margariini
  • 1/2 kakao pulbrit
  • 2 tl vaniljet
  • 4 spl soja piima

KAUNISTUS

  • vaarikaid
  • oreosi

Juhend:

Soojenda ahi 175 kraadini ja määri koogivorm rasvainega. Väikses kausis sega kokku piim ja äädikas ning jäta seisma. Suuremas kausis sega kokku kõik põhja kuivained. Lisa kuivainetesegule piima ja äädika segu ja ülejäänud vedelikud. Jaga segu kaheks ja aseta kas kahte koogivormi või küpseta üks valmis ja siis teine. Küpseta põhju 35 min. Lase neil jahtuda. Samal ajal kui põhjad jahtuvad mikserda kokku kõik kreemi koostisosad ning aseta külmkappi. Aseta üks koogipõhi taldrikule, selle peale kreem ja korda seda veel ühe korra. Lõpuks kaunista enda valitud kaunistustega. Naudi head kooki ja tunne rõõmu taimsetest valikutest. Head isu!

https://foodwithfeeling.com/vegan-chocolate-cake/

Kook on 100% taimne ja sobib ka laktoositalumatusega inimestele.